Kończący się właśnie tydzień obfitował w masę uniesień zainspirowanych obchodami Dnia Św. Patryka. I choć kalendarzowo dzień ten przypada dopiero na niedzielę, to nie sposób oprzeć się wrażeniu, że tego dnia nic nie zwojujemy. Dlatego też na przestrzeni całego tygodnia klasy 4-8 prześcigały się w pomysłach na sałatkę warzywną lub owocową najlepiej swoim składem i kompozycją nawiązujących do dnia patrona Irlandii.
Sałatki wręcz ociekały smakami, kuszącymi zapachami oraz feerią kolorów, ale to nie wszystko. W ostatecznej ocenie jury liczyła się także prezentacja sałatki, a więc podzielenie się pomysłami, inspiracjami oraz listą składników naszych domorosłych kuchcików.
Przy okazji udało się nam popełnić korelację z realizowanym przez naszą szkołę całorocznym projektem „Z ekologią na Ty”. Wszyscy uczestnicy warsztatów kulinarnych pod egidą Św. Patryka otrzymali za swoje zaangażowanie po tradycyjnej monecie ze „złota” od zgorzkniałego irlandzkiego skrzata :)